Kairi Look "Piia Präänik kolib sisse"


121/2022
Koolibri 2022, pildid Ulla Saar, 88 lk.

Tänud kirjastusele Koolibri raamatu eest!

Piia Prääniku lugudega alustasin aasta tagasi ilmunud sarja kolmandast osast "Piia Präänik ja Sõnasööbik". Meedias populaarne raamat peibutas end lugema, meeldis väga mulle ja mu koolilastele. Kui Piia Prääniku raamatute lugeja on tavaliselt I kooliastme raamatukoi, siis soovitan neid lugusid ka veidi vanemale, kui lugemine ja tekstist arusaamine natuke kauem aega võtab. Piia raamatutes on lõbus sisu parajalt suure kirjaga, jutud pole pikad, vaheldudes naljakate piltidega, ka lehekülgede arv ei pane ohkama. Kõige tähtsam ju, et lugemishuvi tärkamine saaks võimaluse. 

Selles, Piia Prääniku lugude esimeses raamatus, kolib tüdruk ema, isa ja kass Nuustikuga õdusasse aiaga puumajja vaiksel kõrvaltänaval. Tema uusaastasooviks on leida endale uues kodus palju sõpru.

Jutud on lihtsad, lustlikud ja tänapäevaselt elulise maiguga. Rohkesti on sõnadega mängimist või mängu väljenditega, mis ergutavad last nende tähenduste üle arutledes loominguliselt mõtlema. Vaimukaid tegelasi oleks elus eneseski huvitav tunda... 

Onu Rasmusel kasvasid peast lokid, lõuast kitsehabe ja aknalaual tomatid ja lihasööja taim. Ta armastas punki ja pungi ja õppis ülikoolis loodusteadusi. Ta ise ütles selle kohta, et on peoloom ja bioloog, mis kõlasid ühtmoodi, aga polnud vist ikka päris sama asi (lk. 13). Edasi lugedes mõtlesin, eks näis, millega autor raamatus veel üllatab. Aga üllatab!

Lihtsalt ja soojalt väljendub läbi "karvaste ja suleliste" seltskonna, kui tähtsad on tingimusteta sõprus, ükseise märkamine, osavõtlik hoolimine, armastav ja kokkuhoidev pere...

Muhedalt turvaline lugemine igas eas raamatukoile!

🐾



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

Jostein Gaarder "Sofie maailm"