Anthony Horowitz "Kuulillemõrvad"


Anthony Horowitz "Kuulillemõrvad"
Tänapäev 2023, tõlge Martin Leis, 536 lk
38/2024

Harakamõrvadest tuttav Susan Ryeland loobub pärast kirjanik Alan Conway surma toimetajatööst ja sõidab Kreetale, et seal koos kallimaga pidada väikest võõrastemaja. Susan on oma uue eluga rahul, ent sügaval sisemuses igatseb ta uduse Londoni ja töö järele kirjastuses. 

Ühel päeval tuleb võõrastemajja Susani jutule abielupaar Inglismaalt, kes räägib aastate eest toimunud mõrvast nende Suffolki luksushotellis. Mõrv toimus samal päeval, kui sealsamas abiellus paari tütar Cecily. Nüüd on Cecily jäljetult kadunud. Selgub, et nii mõrv kui tütre kadumine on tõenäoliselt seotud Alan Conway raamatuga, milles tegutseb detektiiv Atticus Pünd. Külalised paluvad Susanilt abi, pakkudes talle selle eest korralikku tasu. Võõrastemaja vajab hädasti rahasüsti ja Susan nõustub ettepanekuga. Ta sõidab Inglismaale asja uurima, vastu ohtlikule seiklusele...

Raamatus, mis "Minu harakamõrvade" järg, on taas kaks samas headuses omavahel põimunud mõrvamüsteeriumi. Tegelikult meeldis "Kuulillemõrvad" mulle isegi grammikese rohkem, just krimikülje poolest. Huvitavad tegelaskujud, keerdkäigud sisus, üllatusmomendid, parajalt põnevust, nutikas ülesehitus ja hästi mõnus väljendus ka klammerdasid mu loo külge, nii et lugemine läks lausa neelates. Pikalt ei jutusta, soovitan head raamatut ise nautida!

🐾




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"