Aknad, kodud, majad, kassid ja punase märkmikuga naine


Kadri kass Sofi ja punase märkmikuga naine

Kel ei tuleks vahel tahtmist piiluda kateteta akendesse?! Mõtelda, kes seal võiks elada, mis seal parajasti toimub. Aknad on erinevad: mõned on minimalistlikud: lihtsa  ruloo või kõrvale lükatud kardinaga, teisel aknal on rikkalikult toa- ja isegi köögiviljataimi. On uhkeldavaid aknaid ja tagasihoidlikke aknaid. Kusagil peseb silmi kass või isegi kaks. Seal seisab laps akna ligiduses, võib- olla kedagi koju oodates.

Aken on maja silm. Nagu aknadki, on majad erinevad ….. Akna taga on kellegi kodu. Kodu on kellegi kindlus.

Kell 2 öösel rünnatakse  koduukse juures Laure`i ja röövitakse tema käekott, milles on kodu võtmed. Keset ööd tänavale jäänud naine leiab öömaja vastasmajas asuvas hotellis. Hotellitoas avab ta  akna ja räägib oma kass Belphegoriga, kes istub teisel pool tänavat  kodu aknal.  Nii algab raamat „Punase märkmikuga naine“sarjast „Tõlkes leitud“, autor Antoine Laurain.

Raamatupoe omanik Laurent leiab hommikul lillakashalli käekoti prügikasti kaanelt. Kott sisaldab palju daami jaoks vajalikku, kuid mitte midagi sellist, mille järgi saaks leida selle  omaniku. Kotis on autogrammiga raamat pühendusega kellelegi  Laure`le ja punane märkmik, milles olevad ülestähendused Laurenti lummavad.

Laurent otsustab leida käekoti omaniku, mis pole sugugi kerge … Siiski õnnestub tal Laure`i  koduga ennem tutvuda kui naise endaga.

Tõeliselt mõnus raamat, milles on paras annus romantikat ja huumorit. Tekst on ladus ja lihtne ning kergelt loetav. Sobib lugemiseks kiire eluviisiga inimesele, sest on suhteliselt õhuke. Seega ei võta ka kotis palju ruumi. Suurem tekst raamatus kergendab lugemist inimesel, kel silmad väsima kipuvad.

Mulle meeldivad vanad majad. Milline maja on vana? Minu arvates selline, mis on minust vanem. Võin väärikaid maju ennastunustavalt silmitseda,  mõteldes, milliseid  lugusid neil rääkida oleks…

Pippa armastab väga meie kodu aknalaual istuda ja linnukesi jälgida. Aknast tulvavas  päikesepaistes on mõnus peesitada ja nurruda!

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"