Suvi ja Unustamatu Ööbiku villa


Kui on soe ja päikeseline suveilm, siis on patt sellest mitte kirjutada. Armastan kevadet: looduse tärkamine, õrn rohelus, kirkad päikesekiired ja lindude sädin on talvest väsinud hingele tõeline kosutus. Naudin aga suve: soojust, valgust ja vabadust. Pikad suvehommikud panevad aja justkui vaiksemalt edasi liikuma. Avatud rõduuksest on kuulda varahommikuste tööle minejate sammud ja vaikne autode käivitamine. Sinna vahele mahuvad lühikesed tukastushetked ja mõtted, et mul ei ole kuhugi kiire: võin veel viivitada ja võtta suvehommikust viimast! Ärgates naudin igat kohvisõõmu päikeseküllasel rõdul. Eriti mõnusad on suvehommikud tütarde ja nende perede seltsis.
Muidugi on põhjamaa suvi heitlik, sageli tuleb leppida jaheduse, tugeva tuule ning sajuhoogudega. Kosutav vihm pärast kuumalainet on aga looduse poolt antud nauding!

Suvel on tore saada lugemisrõõmu raamatust, mille tegevus toimub samuti suvel. See justkui kinnitab suve olemust ja kohalolekut.


 "Suvitusromaani" sarja teine raamat on "Unustamatu Ööbiku villa." Õpetajanna Maarja teeb elus kannapöörde ja ostab maale maja. Varsti selgub, et kodu vajab hädasti  uut katust, kuid raha selleks napib. Maale elama asudes võtab tagasihoidliku ja aravõitu Maarja oma tiiva alla naabrinaine Mammi. Ettevõtliku ja leidliku Mammi toetusel otsustatakse raha teenimiseks soovijatele pakkuda võimalust veeta aega Unustamatu Ööbiku villas. Mammi "mahlakas" sõnavara ja humoorikas optimism ning kirjutatu muhe stiil  muudavad lugemise väga nauditavaks. Muuseas kooruvad välja nõuanded inimsuhete valdkonnas ja nipid isepäiste lapsukestega toimetulekuks. Oleks igaühel kuskil varuks selline Mammi, kes leiab väljapääsmatus olukorras õige abinõu! Kuid on olukordi, kus isegi Mammi nõu anda ei saa ja talitada tuleb oma südame järgi... 
 Elutarkus on see, mis aastatega välja teenitakse! Sinna juurde tibake nalja ning oskust enese üle naerda ja elu on lill!


Mulle meeldib maal elada, sest maal on taevas sinisem, rohi rohelisem ning lumi valgem!

Pippa armastab suviti suurema osa päevast rõdul veeta. Igasugused putukad peavad olema ettevaatlikud, et mitte minu armsa kiskja saagiks saada!

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"