Ilu võlu


 Ilu defineerida  on püütud palju, aga keeruline on see olnud. Teada ja tuntud on igasugused  ütlemised ilu kohta. Ilu päästab maailma. Ilu on vaataja silmades. Samas öeldakse, et ilu ei sünni patta panna. Ära otsusta asjade üle välise ilu järgi.  Kas kaunidus on üldse tähtis?  Ilmselt teeme igapäevaseid otsuseid siiski meeldivuse järgi, mis iganes asja, eseme või muu sellise valikuga tegemist. Samas  kehtib tõdemus, et maitse (ilu) üle ei vaielda. Ühele meeldib ema, teisele tütar. 

Looduse ilu ja võlu ei jäta kedagi külmaks. Meri, mets, mäed, võimsad loodusnähtused on kütkestavad. Ja lilled oma hapras ja üürikeses ilus ...

Sel nädalal Tartus sugulasi külastades käisime õe ja täditütrega taas botaanikaaias, mis on juba igaaastaseks suviseks traditsiooniks kujunenud. Kuna sain hiljuti fotokaamera omanikuks, siis soovisin sealseid kauneid õisi ka jäädvustada. Algajana ei õnnestunud küll paljud hetked, mida tabada püüdsin, aga väikese valiku tegin nendest fotodest, millega ise enam rahule jäin.

Roosi peetakse teadupärast lillede kuningannaks. See tiitel sobib talle täiesti, kui fotode kaudu saaks peale sarmi edasi anda ka hurmava aroomi, mis kogu rosaariumi täitis ...

Peale rooside oli botaanikaaias veel palju-palju teisi kaunitare...

Lemmiklille valimine ääretus õiteilus on raske ... Imelised ja õrnad on esimesed sinililled või vaprad lumikellukesed, enesekindlad karikakrad või edevad moonid ... Üks kingitud õis võib anda edasi kõige suurema armastuse, terve õitsev väli pakub silmailu ja emotsionaalset naudingut paljudele! 

Järgmise postituseni! Pippa tervitab ka! 

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"