Kus laulavad langustid

"Selles vaimustavas romaanis on kõike- salapära, romantika ning paeluvad tegelased", nii ütleb  Nicholas Sparks kultusromaaniks kujunenud ja ilukirjanduslike raamatute edetabelites kõrgetele kohtadele jõudnud romaani "Kus laulavad langustid" (D. Owens) kohta. 

See on tundeküllaselt valulik lugu Kyast metsiku looduse rüpes, tema varasest lapsepõlvest, kohanemisest loodusega, kujunemisest naiseks ja olelusvõitlusest inimmaailmaga. Hoolimata üksildusest ja eraklikkusest on Kya tundlik ning intelligentne, otsides lähedust, armastust ning kuuluvust. Tema  mõttemaailma ja maailmavalu kirjeldused on elavalt tõetruud ja pisarateni liigutavad. 

Paduralt leitakse Chase Andrewsi surnukeha. Kohalikud kahtlustavad Kya Clarki ehk Paduratüdrukut. 

Raamatus kõlab mõte: teistsugust põlatakse tema erinevuse pärast, kuid teistsugune on selline võib-olla sellepärast, et teda põlatakse. 

"Kus laulavad langustid" on ellujäämise lugu läbi suure kasinuse, vähenõudlikkuse ja enesealalhoiu, kus väärtustub iga pisiasi, mis toidab vaimu, hinge ning keha.

Romaani on sujuvalt põimitud looduskirjeldused, mis annavad ettekujutuse Põhja-Carolina rannikualadest. Kirjanik kirjutab elusast loodusest läbi Kya poolehoiu ja austusega. 

Suurepäraselt kirjutatud lugu, elamuse saamisele aitab kaasa suurepärane tõlge (B. Raid).

"Kus laulavad langustid" on raamat, mis annab mõtlemisainet. Sündmustik ja kirjeldused on nii realistlikud, et tekkib tunne nagu oleks see päriselt juhtunud.  Kui oled lugemist alustanud, on raske enne viimasele lehele jõudmist peatuda ... Siinkohal tahaksin raamatu teemadel veelgi arutleda, kuid soovin, et selle postituse lugejal, kes romaani lugema asub, ka põnevust jätkub ...

 Kindlasti parim, mida olen viimase aasta jooksul lugenud! 

Nii haarava raamatu lugemisel ununes, et õhtuti on meil Pippaga mänguaeg. Ta  pidi mulle seda, mind leebelt käpaga puudutades ja tasakesi näugudes, meelde tuletama ...

🐾



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"