Märkaja

 Kui palju me igapäevaselt õnne üle juurdleme? Õnnel on mitu palet. Rõõmu, rahulolu ja tasakaalu puudumist märkame kindlasti...

Raamatus "Märkaja" (A. Andrews) kohtuvad Mehhiko lahe ääres Gulf State`i paadisilla all Andy ja Jones. Andy on sügavalt õnnetu noormees. Ta on kaotanud vanemad, töö, kodu. Elutseb, kus juhtub. Teeb juhutöid, kui võimalik. Enamasti näppab söögipoolist suvemajadest. Andyl on endast kahju, elu näib tema jaoks mõttetu. Jones on vana mees. Ta soovib Andyt aidata öeldes, et on märkaja. Jones soovitab:  "Mõtle. Õpi. Palveta. Tee plaane. Unista. Ja varsti... muutub kõik." Mees annab Andyle lugemiseks mitmeid raamatuid ajalooliste suurkujude elulugudest.

Väga sügavamõtteline raamat. Hulkur Jones on kui hea vaim, kes ilmub välja, et eluliste sasipundarde lahendamiseks nõu anda ja asju laiemas perspektiivis vaadata. Teda tuntakse, aga samas on ta kõrvalseisja ja võõras. Jonesi vaatenurk pakub tegelastele võimaluse keerulistes olukordades ennast kokku võtta, rahuneda ning oma elu taas rööbastele saada.

"Märkaja" on segu romaanist, esoteerikaraamatust ja eneseabiõpikust. Raamatus kirjutatud tõed on  teada ja tuntud, kuid mõjuvad värskendavalt ning inspireerivalt. "Märkajat" on kerge lugeda, soovitan!

Sain "Märkaja" lugemiseks tütar Kadrilt juba suvel, kuid siis raamat ei kutsunud end lugema. Nii ta koha leidis riiulil teiste lugemist ootavate romaanide poolel. Nüüd siis saabus aeg!

See, millele elus keskendud, kasvab.

Soovime Pippaga kannatlikku kevade ootamist! 💓

🐾

 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"