Ronkmust

 

Tellisin endale  Maalehe krimisarja. Esimese raamatuna kümnest ilmus "Ronkmust" (A. Cleeves). Autori raamatute põhjal on valminud BBC telesari "Shetland", mida ETV mitte väga ammu näitas. Filmisari meeldis mulle väga omapäraste tegelaskujude, parajalt krutitud põnevuse ja taustaks oleva  karge loodusmaastiku poolest.

Fran Hunter leiab külmal jaanuarihommikul teismelise naabritüdruku Catherine Rossi laiba. Juhtum on tragöödia kogukonnale. Seda enam, et kaheksa aasta eest jäi teadmata kadunuks 11-aastane Catriona, kes varem elas samas majas, kus mõrvatud Catherine. Esmalt langeb kahtlus eraklikule Magnus Taitile. Uurimist viib läbi keskenduv ja põhjalik Jimmy Perez. Perez ei jäta midagi saatuse hooleks ning kaevub üha sügavamale toimunu tagamaadesse ja seostesse erinevate külaelanikega. 

Tegevus toimub mõõdetud tempos ja paraja pinevusega ning sisu avaneb erinevate tegelaste mõtete ja tunnete kaudu. Traagilise sündmuse foonil tekib elav ettekujutus asjaosaliste era- ja kogukonnaelust. Kuigi olen filmi näinud ja tegevus on üldjoontes ka meeles, oli lugeda põnev ja lõpp oli aimamatu. Krimiraamatutest meeldivadki mulle just sellises stiilis lood. Jään põnevusega järgmisi krimisarja raamatuid ootama.

Pippa kriminaalseid lugusid ei armasta, talle meeldib rahu ja vaikus ilma liigsete emotsioonideta!

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

Jostein Gaarder "Sofie maailm"