MINDFUCK. Mõistuse seitsme barjääri ületamine

Mindfuck on igapäevane teguviis, millega inimene end vaimselt saboteerib ja kehtestab endale piiranguid. Mindfuck mõjub nagu oleks inimesel piltlikult öeldes käsipidur peale jäänud.

Raamatu "Mindfuck" autor Petra Bock on üks Saksamaa tuntumaid psühholoogilisi nõustajaid. Raamatus seletab ta lahti, kuidas ja miks tekkivad inimestel mõtteblokaadid, mis takistavad nende isiklikku arengut. 

Raamat on hästi arusaadavalt kirjutatud. Kirjutatus sisalduvad mõtted ei ole elukauged, vaid päriselt olemas ja oma "mulli" kinni jäänud lugejat suunatakse vaatenurka avardama. Autor toob teoreetilise lähenemise kõrval elulisi näiteid oma praktikast ning annab näpunäiteid ja harjutusi, kuidas mõtlemist blokeerivatest takistustest vabaneda ja elukvaliteeti parandada ning oma "sisemise valvuriga" koostööd teha. Maailm on muutunud ja muutub kogu aeg ning sellele pole mõtet vastu tõrkuda. "Sassis juhtmed" tuleb lihtsalt lahti harutada. Lähtekohaks on muidugi inimene ise, kes teeb valiku ja võtab vastutuse, millele keskendub. 

Kokkuvõtteks: tasakaal on oluline - nii lihtne see ongi! Kas ka lihtne saavutada?  Õige on, kui tasakaal tuleb täiskasvanuliku küpsuse, mitte äärmuslike emotsioonide ja mõtete arvelt. Värskendav lugemine, kui mõni mõte hakkab aju segavalt kiusama või siis selle ennetamiseks. Raamat, mida tahaks käe ulatuses hoida ja mõnikord üle sirvida!

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

Jostein Gaarder "Sofie maailm"