Jaanimardika tee

 Raamatus "Jaanimardika tee" (K. Hannah) on aasta 1974. 14-aastase Tully kõige suuremaks sooviks on, et tal oleks ema, kes teda päriselt armastaks. Sama vanal Kate`il, kel on kokkuhoidev perekond, pole sõpra, keda võiks usaldada. Sügaval sisemuses on mõlemad üksikud. Tüdrukud arvavad, et põhjus on neis, et nii on kujunenud. Ühel ööl saavad neist kahest väga erinevast neiust südamesõbrad ja lahutamatud kõiges. Aastad mööduvad ning Tully ja Kate lähevad koos ajakirjandust õppima: julge ja ambitsioonikas Tully ning alalhoidlik ja ettevaatlik Kate. Kuigi tüdrukute elu  kulgeb edaspidi erinevalt, on nende omavahelistes suhetes pidevad puutepunktid, mis toovad kaasa nii rõõme, armukadedust, pettumust, reetmist kui taas leppimist. Kas Tully ja Kate`i sõprus peab kõigele vastu?

Paks, haarav ja väga sisutihe raamat sündmuste ja emotsioonide poolest. Lugedes saab nii kaasa mõtelda kui kaasa tunda. Lugema hakates on lihtsalt raske peatuda enne, kui romaan lõppeb... See on magusvalus sõpruse ja armastuse lugu!

Minu jaoks oli raamatu puhul sümpaatne veel see, et Tully ja Kate on sündinud minuga ühel aastal. Äratundmist tekitas loo taust: nende lemmikmuusika, kirjeldused tegelaste riietusstiili kohta, info maailmas toimuvatest sündmustest jne. Hoolimata, et  Tully ja Kate elasid Ameerikas - vabas maailmas, mina suure osa romaani tegevuse ajast raudse eesriide taga...

Romaani "Jaanimardika tee" põhjal on valminud samanimeline Netflixi sari. 

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"