Pihtimused 19.45 rongis

 

Rongid, rongid, kuhu te, nõnda kiirelt veerete... Raamatu "Pihtimused 19.45 rongis" (L. Unger) sündmused saavad alguse ühest pihtimusest rongis.

Õhtuses rongis sõidab töölt koju Selena. Ta on muserdatud, sest teab, et tema abikaasal Grahamil on armuafäär lapsehoidja Genevaga. Selena istub naise kõrvale, kes alustab temaga vestlust, tutvustades end Marthana ning tunnistab, et tal on armusuhe oma ülemusega. Selena omakorda puistab Marthale südant. Jutu jätkuks küsib Martha Selenalt, kas ta ei sooviks, et tema probleemid iseenesest laheneksid... Rongist lahkudes  tunneb Selena end kõhedalt ja soovib sisimas, et ei kohtuks enam kunagi Marthaga. Paari päeva pärast kaob Geneva...

Lugema asudes oli mul kartus, et ehk on tegemist liiga pineva trilleriga, mida lugedes ja lehekülgi keerates jätab süda lööke vahele ning veri soontes tarretub. Tegelikult on raamat minu jaoks parajalt pinevas tempos psühholoogiline põnevik. Põnevust tekitavad tegelased oma mõtete ja tegevusega, et varjata tõde suures valede ja pettuste võrgus. Nende päris elu on sootuks teistsugune, kui välja paistab...Palju on salapära, mis kõike ümbritseb. Alguses tahaks teada, kuidas tegelased omavahel seotud on. Kui saab selgeks, kes on kes, siis hakkab huvitama, kuidas see valede pundar lahti harutatud saab. Lõpuosa on ikkagi üllatuslik. Raamat on väga haaravalt ja meisterlikult kirjutatud. Soovitan krimi- ja põnevushuvilistel kindlasti lugeda!

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"