Ranna tänava väike pagariäri

Raamatus "Ranna tänava väike pagariäri" (J. Colgan) on Polly Waterford sunnitud elus uue lehekülje keerama. Majanduslikud võimalused on kasinad ning tema elupaigaks saab praktiliselt hukule määratud elamiskõlbmatu ja räpane korter Mount Polbearne`i alevikus. Taustaks karge loodus, mere kohin ning merelindude häälitsused ja tiivalöökide sahin, alustab Polly ponnistusi oma elule eesmärgi leidmisel. Siira ja positiivsena leiab ta endale kiiresti sõpru. Pollyle meeldib küpsetada. Maitsva saiaga kostitab ta külaelanikke, mis aga ei meeldi kohaliku pagariäri omanikule Gillianile...

Armas raamat, mida lugemiseks nautida. Selles loos võlub kõik lihtne ning inimlik: tegelaste sisemine ilu ja valu, tunded, võimalused ning valikud. Tegelased on tavalised inimesed oma igapäevase elu väikeste rõõmude ja suurte muredega. Kõike on romaanis parasjagu, et nende käekäigule kaasa elada. Lugemisrõõmu jagub raamatu algusest lõpuni. Mõnus huumor on samuti omal kohal.

Polly pühendumus küpsetamisele tekitab endaski tahtmise, midagi hõrku ja patuselt maitsvat ahju panna. Raamatu lõpus olevast seitsmest retseptist olen aegade jooksul mõne järgi isegi küpsetanud. See lugu tõstab au sisse valge saia, mille taignasse on  peale nisujahu ja muude lisandite sõtkutud palju hoolivust ja armastust... Küpsetistega liialdada pole mõistlik, aga vahel võib natukeseks unustada enesekontrolli ja olla ehk veidi kergemeelnegi. See on raasuke õnnest ja naudingust!

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"