Kristiina Ehin "Aga armastusel on metslinnu süda"

 


2/2022
FB/Lugemise väljakutse 2022/1 Eesti autori luuleraamat
Kristiina Ehin "Aga armastusel on metsalinnu süda", Kristiina Ehin 2018, 88 lk.

FB  Lugemise väljakutse 2022 teemad 52+1 on ahvatlevad, kuid täies mahus ma osaleda ei jõua, sest loobuda oma vabast lugemisvalikust ei suuda ja kõigi teemade läbimiseks aega ei jagu. Kuid näen siin võimalust oma lugemisvara avardada ja vahel raamatute valikut mängulisemalt võtta ning ka selliseid raamatuid lugeda, mis väljakutsega sobivad, aga muidu ehk lugemisvalikusse ei võtaks.

LV esimene  teema tuletas mulle meelde, et on aeg avastada uuema aja eesti luuletajaid ja üle lugeda klassikuid.

Lapsepõlves luuleraamatud  mind väga ei köitnud, sest need said liiga kiiresti läbi. Kooli kohustuslik luulevara sai edukalt läbitud. Edasi tuli vaimustus Doris Kareva ja Jüri Üdi loomingust. Veel edasi tükk tühja maad... või olen lugenud lihtsalt siit-sealt ning koolitööks vajalikke luuletusi...

Raamatus "Aga armastusel on metsalinnu süda" on poetess Kristiina Ehini luuletusi aastaist 2016-2018. Pealkirjale omaselt on raamatu kaunis kujundus kooskõlas looduse ja sisuga, milleks armastus, igatsus, kurbus suhetes läbi  nukra ja valuliku alatooni. Luuletustes on jõulisust ja müütilisust.

Enda ja teise tundeid ning mõtteid ei saa võrrelda, küll aga nende üle mõtiskleda. Raamatus oli värsiridu, mille tähendust ma ehk hästi ei tajunud, kuid saadud emotsioon oli võimas ja tervikuna luulekogu meeldis. 

Raamatul on võrratu ning samas lihtne kunstiline kujundus fotode, illustratsioonide ning maalide näol. 

Osa inimesi on nagu metsalinnud, kes otsivad varjulist paika, hoiavad ja armastavad, teised aga on nagu tuuli trotsivad merelinnud, kes loovad oma maailma, olgu või veeuputus. Ent ainult üksikud meist on vabad ja vabad on enamasti üksikud... 

Ilusasti öeldud, aga inimese elus võib olla nii metsalinnu, tormilinnu kui vaba linnu aeg...

🐾





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"