Anna Gavalda "Koos, see on kõik"



17/2022
FB Lugemise väljakutse 2022/5 Raamat, mille autor on prantslane
Anna Gavalda "Koos, see on kõik", Rahva Raamat 2021, tõlkija Pille Kruus, 574 lk.

Minu esimene loetud raamat Anna Gavaldalt on romantiline lugu neljast inimesest, kelle elu on olnud kõike muud kui õnn ja rõõm. 

Kaalult sulgkerge ja kunstiandega Camille töötab puhastusfirmas koristajana. Ebakindel ning pidevalt segaduses Philibert müüb muuseumi ees postkaarte ja päästab Camille` täbarast olukorrast, kutsudes ta enda juurde elama. Franck on nägus naistelemb noormees ja edukas kokk, kes juba varasemast elab Philiberti korteris. Neljandana läheb nende juurde elama Francki vanaema, eakas ja põdur, kuid elurõõmus Paulette, kes ei taha vanadekodus elada.

Elus on kõigil neljal läinud nii nagu on, kuid nüüd saab neist ühtehoidev perekond. See, et nad on erinevalt erilised, ei ole siin takistuseks. Sõpruse ja üksteisest hoolimise läbi avanevad nende sisemine valu ja ilu... 

Omapärane raamat, kus sügavat sisu rohkem kui tegevust. Loos on kurbust, huumorit ja irooniat. Autori väljenduslaad on nii kujundlik kui otsekoheselt terav. Romaan on eluline ja ajatu, sest tegelasi kummitavad valupunktid on üdini inimlikud ja reaalsed. 

Lugemist alustades rõõmustasin, et ees ootab üle viiesaja lehekülje lugemisnaudingut, sest lugu haaras kohe mu endasse. Aga hea raamatu lõpp saabub ikka liiga kiiresti! 

🐾




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"