James Runcie "Grantchesteri saladused. Sidney Chambers ja surma vari"

25/2022
James Runcie "Grantchesteri saladused. Sidney Chambers ja surma vari", Tänapäev 2021, tõlkija Mall Pöial, 390 lk. 

ETV telesarja "Grantchester" esimestes hooaegades mõjus väga sümpaatsena Sidney Chambersi tegelaskuju. Vaimulik, kellele pole võõrad inimlikud omadused ning tunded, kel on suur süda ja veel suurem südametunnistus. Sidneys on leebe sarm, mis teeb ta usaldusväärseks. Ta on inimhingede insener, keda suheldes inimestega juhib intuitsioon. Teleekraanil nähtud tegelaskuju puhul on oluline osa muidugi Sidneyt Chambersit kehastanud näitlejal James Nortonil.

Krimiraamatus on kuus väikelinnakrimi stiilis lugu, mille tegevus toimub viiekümnendate Inglismaal Grantchesteris. Inspektor Geordie Keating kaasab uurimistoimingutesse vikaar Sidney Chambersi. Uurida tuleb kuritöid, kus esmapilgul näib lahendus olevat ilmselge, kuid nii see siiski pole...  Kahe erineva isiksuse vahel tekkivad muidugi mõista ka eriarvamused. Ülimalt meeldiva Leonard Finchiga kohtub raamatus põgusalt. Tema aeg lugudes alles tuleb.

Hea raamat sisuga kaasa kulgemiseks, sekka kerget põnevust, kus ka ise saab mõistatada, kes süüdlane. Veriseid episoode pole, parajalt tundeid ja suhteid, natuke huumorit ning inimlikku traagikatki. Paha saab teenitud karistuse või jääb kohtumõistmine jumala hooleks...

Meeldib lugude kristlik tõdemus, olenemata lugeja usutunnistusest või uskumatusest. 

Kõik lood on teleseriaalist tuttavad, filmiversioon täiendab loetut ning on minu meelest värvikam.

Igatahes mõnus ja kerge lugemine, mis viib mõtted ärevatelt teemadelt natukeseks eemale. 

🐾




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"