Joel Dicker "Baltimore`ide raamat"




19/2022
FB Lugemise väljakitse 2022/12 Perekonnasaaga, st. tegelased on ühe perekonna erinevatest põlvkondadest
Joel Dicker "Baltimore`ide raamat", Tänapäev 2019, tõlkija Pille Kruus, 445 lk.

 Marcus Goldman veedab poisipõlves palju aega oma onu, isa venna Saul Goldmani, eduka Baltimore`i advokaadi pere juures. Marcus ja tema nõod Hillel ning Woodi on lahutamatud. Poistegängi liikmete teismeiga on imeline aeg. Noormehi ootab ees hiilgav tulevik, kuni saladustest, armukadedusest ja reetmisest põhjustatud tragöödia kõik hävitab...

Goldmanite saaga kulgeb Marcuse jutustusena vaheldumisi erinevatel aegadel minevikus, jõudes viiekümne aasta tagusesse aega oma vanavanemate ning vanemate elus, ja tänapäeval, mil ta kogu loo oma raamatusse kirjutab. Selline loo sisuline ülesehitus meeldis mulle väga. 

Romaani alguses venis minu jaoks natuke poiste teismeea periood. Koolikiusu episoodid tundusid kuidagi kunstlikud ning täiskasvanute sekkumine mõistmatu ja lihtsameelne. Ka oli mõni tegelane liialt täiuslik, teine ainult paheline. Raamatu teine pool meeldis väga, sest hiljem must-valged piirid tegelaste vahel hägustusid ja reaalsus pääses mõjule. Romaani oli tegelikult põnev lugeda, sest tõde tuli päevavalgele vähehaaval ja ajas liikumine kruttis huvi kaasa mõelda perekonna saatusele. Kokkuvõttes oli hea raamat!

🐾




 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"