Ag Barnett "Hõivatud haud"

 

56/2022
FB Lugemise väljakutse 2022/34 Kirjastuse Eesti Raamat raamat, mille kaanel on sõna "krimiraamat"
Ag Barnett "Hõivatud haud"
Eesti Raamat 2022, tõlkija Piret Lemetti, 185 lk.

Ühel päeval avastab Alam-Gladdocki surnuaiale kogunenud matuseliste seltskond, et hauast küünitab välja kellegi käsi. Käsi kuulub mehele, kes oli seotud külas viis aastat tagasi toimunud traagilise  juhtumiga... 

Uurimist toimetab politseinike tandem Brock & Poole, vana tegija ja uustulnuk. Küla varjab kiivalt süngeid saladusi. Sealsed elanikud on omamoodi veidrad ning põiklevad. Tõe teada saamiseks on vaja vassimise sasipundar korralikult lahti harutada. Mõlemat meest kummitavad oma elumured ja minevikuvarjud, mis loo lahendamise käigus tasapisi avanevad. Uurijatepaari koostöö meenutab vaneminspektor Barnaby ja talle alluvate vanemkontaablite tegutsemist Midsomeri mõrvalugudes. 

Ladusalt kulgev lugu, kus põnevust ja elulist draamat kerges võtmes, ilma vapustavate episoodide ning ülearuse pinevuseta. Raamat, mis 1. osa sarjast "Juurdlust viivad läbi Brock & Poole", sobib hästi  muhekrimi austajale. Mulle see õhuke krimka paksemate raamatute lugemise vahel päris meeldis, nii et ootan järge!


🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

Jostein Gaarder "Sofie maailm"