Mae Lender "Minu lõunamaa. Klantspildi taga"

 




48/2022
Mae Lender "Minu lõunamaa. Klantspildi taga", Petrone Print 2022, 264 lk.

Mulle meeldib kuulata või lugeda muljeid sellistest paikadest maamunal, kuhu oma jalg veel astunud pole. See on seiklus, kus tore passiivselt osaleda, kasutades oma kujutlusvõimet, elukogemust, emotsioone... Just seda raamat pakubki. 

Lugu on kirjutatud mõnusa huumori ja värvika sõnaosavusega. Raamatusse lisatud pildialbumit fotodega on ka lahe lehitseda.

Peatükkide alguses annab autor lugejale klantspildiliku ja üldlevinud lühikirjelduse külastatud paigast. Edasi jutustab aga, kuidas ta seal vastu ootusi üllatavasse või suisa kummalisse olukorda sattus ehk mis võib vahel idealistliku ettekujutuse taga peituda. Muidugi panid lood muhelema, meenuvad Türgi saunas käimine, Bali matused, mesinädalad Mauritiusel, kõik need taksosõidud jne. Arvasin, et Eestis keeravad üleannetud jõmpsikad mõnikord koolis kella tagasi, et tunni algus viibiks, kuid tuleb välja, et Brasiilias teevad seda majautuskohtade söögitädid omal eesmärgil või Singapuris saab nätsu osta apteegist retseptiga...

Mõtlen, et selle raamatu reisisellidel võis vahel jänes põues ja vesi ahjus ka olla. Aga kõik on hea, mis hästi lõpeb! Kindlasti saab reisihuviline, kel plaanis Mae reiside sihtkohti külastada, raamatust ennetavat ja kasulikku infot. 

Raamatu peatükkide osad on meeldivalt lühikesed ning lugemise võib ajastada hetkedele, kui ajanappus kummitab, aga tahaks teha kõrvalepõike argireaalsusest.

Väga kosutavalt mõjus, kuidas kirjeldati lõunamaiste ilmade soojust. Igavese päikese- ja valgusekummardajana nautisin raamatut täiega! 

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"