Nita Prose "Toateenija"

 


47/2022
Nita Prose "Toateenija", Pegasus 2022, tõlkija Raili Puskar, 336 lk.

Molly Gray on loomult üksildane, isetult tagasihoidlik ning eluvõõras. Vanaema, kes oli tema ainuke lähedane, suri ja nüüd peab Molly ise hakkama saama, kõrvus vanaema lausutud toetavad sõnad ning elutarkus. Toateenija ametis luksuslikus Regency Grandi hotellis tunneb Molly end suurepäraselt ja vajalikuna, ent märkamatuna, mis talle just meeldibki. 

Ootamatult satub Molly üldise tähelepanu keskmesse, leides numbritoast voodist surnuna hotelli püsikliendi, kurikuulsa kinnisvaramagnaadi härra Blacki. Nüüd on ta haaratud tõe väljaselgitamise keerdkäikudesse. Segadust ning saladusi on omajagu, milles Mollyl tuleb ilmutada nutikust ja meelekindlust. Ilma sõpradeta poleks tal lootustki sellest "supist" välja pääseda...

Köitev raamat esimesest leheküljest alates. Sisusse on põimitud põnevust, draamatilisust, südamlikkust ja huumorit. Molly on vastutustundlik ning otsekoheselt siiras, aga teistsugune ja eriline, nagu vanaema tema kohta ütles. Väga liigutavalt väljendab autor Molly mõtteid ning meenutusi lahkunud vanaemast ja endast, nii et kohe tekivad tema suhtes poolehoid ning kaasaelamine. Tõe selgumine on kui keerulise pusle kokkupanek, ikka kildhaaval ja aegamööda!

Mõnus krimilugu, parajalt paksus raamatus, mis tekitas ühtaegu põnevust ning muheda tunde. Nautisin väga ja soovitan!

Leidsin romaanist: Me kõik oleme ühesugused, aga erineval moel.

"Toateenija" on autori debüütromaan. Loodetavasti ilmub sellele lisa, ka eesti keelde tõlgituna.

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"