Sophie Hannah " Kingfisher Hilli mõrvad"

 
55/2022
Sophie Hannah "Kingfisher Hilli mõrvad"
Varrak 2020, tõlkija Krista Suits, 279 lk. 

Agatha Christie, minu lemmik krimiklassiku, lugudele järgesid kirjutava Sophie Hannahi krimiromaane ma seni lugenud polnud ja kohe ei teadnudki, millisest alustada. Valisin siis selle raamatu glamuurse kaanepildi järgi. 

Detektiiv Hercule Poriot ja inspektor Edward Catchpool sõidavad maahärra Richard Davenporti kutsel Kingsfisher Hilli, et tõestada, et Richardi tulevane Helen ei tapnud tema venda Franki. Juba bussisõit sinna kujuneb kummaliseks. Toimunud mõrv ei jää ka viimaseks. Poirot väikesed hallid ajurakud peavad väga keskendunult töötama, et tõde jalule seada... 

Raamatu esimeses pooles panevad tegelaste pikad vestlused minu arvates loo venima. Muidugi annab monsieur  Poriot koos abilistega uurimistoimingutes endast parima. Kahtlusaluseid on mitu ja süüdlase tuvastamine keerukas. Autor oleks saanud vanameistrit aidata, kui oleks teksti veidi tihendanud. Tõsi, viimane kolmandik romaanist muutub tempokamaks, uued saladused tulevad päevavalgele ning ka vestlused kujunevad sisukamaks ja edasiviivamaks.

Kokkuvõttes loetav raamat, kus mõõdukas põnevus ning kerge huumor omavahel põimitud. Uudishimu, kuidas lugu lõpeb, püsis küll raamatu lõpuni. Püüdsin mõrvarit ära arvata, aga vot ei saanud pihta!

🐾


  

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"