Jacky Durand "Retseptiraamat"

 


86/2022
Jacky Durand "Retseptiraamat"
Tänapäev 2020, tõlkija Johanna Taiger, 160 lk.

Selles raamatus avaldab muljet mitmekesine roogade, suupistete ja delikatesside ehk gurmee temaatika. Romaan on  kummardus ja kiitus kokakunstile ning kokkadele, lahates samal ajal inimsuhteid. 

Henri on tagasihoidliku restorani omanik ning suurepärane kokk. Tema road on imelised ja pühendumusega valmistatud. Henri poeg Julien, kellele isa on suureks eeskujuks, soovib samuti õppida kokaks. Kuid Henri väärtustab vaid mõnd sellist ametit, mille saamiseks on vaja pojal omandada korralik haridus, kokaametit ta ei hinda. Henri haigestub raskelt ja lahkub. Julien aga otsustab säilitada armastatud isa pärandi. Talle meenub lapsepõlves nähtud retseptiraamat, mille üles leidmine saab pühaks kinnisideeks. Sellega seoses pöörduvad Henri mõtted lapsepõlve ning noorusaega. Pildike pildikese haaval kangastub möödunu... 

Julien armastab väga isa, kuid igatseb meeletult oma ema järele, kelle asukohta ta ei tea. Paljud õigel ajal selgeks rääkimata asjad tekitavad temas rõhuva ja rahutu tunde. Tegelikult on tõde see, mida Julien eneses rahu leidmiseks vajab, ja õigus otsustada oma tuleviku üle.  

Armastus oma kallimate inimeste suhtes on elukunst. Kes midagi pühendumuse ja kirega teeb, on kunstnik. Kogu elu on kunst...

Armastus käivat kõhu kaudu. Mulle ei meeldi süüa teha (no ausalt, ei oska eriti). Oma kullakeste jaoks muidugi pingutan. Endine tuntud mälumängur Villu Astok olevat kunagi öelnud, et ainult barbar sööb juustu leivaga. Mulle maitseb juust just kõige paremini võileival...  Minu nõrkuseks on aga magusad küpsetised. 

Hingega raamat, mis pakub tundeid ja mõtlemisainet meeldivalt lühikeste peatükkidega, mida lugemisgurmaanidel väikeste annustena mõnus nautida. Kindlasti tekib lugemise ajal tahtmine midagi põske pista!

🐾




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"