Toshikazu Kawaguchi "Enne, kui kohv jahtub"


79/2022
Toshikazu Kawaguchi "Enne, kui kohv jahtub"
Tänapäev 2022, tõlkija Sash Veelma, 192 lk.

Kui sa saaksid minna minevikku, kellega sa kohtuksid?  Raamat algab küsimusega, mis pani mõtlema...

Tõkyõ väikesel kõrvaltänaval asub tilluke kohvik. Aromaatset ja armastusega valmistatud kohvi on seal pakutud juba üle saja neljakümne aasta. Koos kohviga on külastajal võimalus rännata ajas tagasi ja kohtuda kellegagi minevikust. Sel teekonnal kehtivad kindlad reeglid, mida tuleb ajaränduril täita. Kohtuda on võimalik ainult selliste inimestega, kes on kunagi kohvikut külastanud. Minevikus toimuv ei muuda olevikku. On ainult üks tool, mis lubab ajas tagasi minna ja sellelt ei tohi liikuda. Olevikku tuleb naasta enne, kui kohv jahtub...

Omapärane, ent lihtne raamat. Tuumaks inimlik õnn tegelaste ihalustes, kahetsus, et midagi jäi kunagi ütlemata või tegemata, usk imedesse ning tulevikku. Loo kohvilõhnalisest miljööst õhkub jaapanipärast peenetundelisust ja hoolivust. Liigutava sõnumiga romaan, mis puudutas hinge! Soovitan väga!

Kui fantaseerida, siis kohtuksin oma minevikus nendega, kellega see maises elus enam võimalik pole... Kellegagi tahaks koos rõõmustada, Kelleltki hoopis andeks paluda, Kedagi tänada, Kellelegi teeks pika pai... Selliste mõtetega lõpetasin raamatu lugemise.

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"