Lone Theils "Kurva poeedi naine"


91/2022
Ekspress Meedia, Varrak 2022, tõlkija Eva Velsker, 309 lk.

Maalehe krimisarja 20. raamat on iseseisev järg autori romaanile "Saatuslik merereis" (Varrak 2017), mida ise lugenud pole. 

Iraani kuulus luuletaja Manash Ishmail põgeneb võimude poolt tagakiusatuna Taani, kus peaks kohtuma oma abikaasaga. Tema armastatud naine Amina aga kaob jäljetult. Manash ei suuda teda leida ja palub viimases hädas abi ajalehe Globalt London korrespondendilt Nora Sandilt. Nora, kes on näinud sõja eest põgenevaid pagulasi ja neist ajakirjanikuna kirjutanud, nõustub. Olukord on väga segane ja puudub peenemgi niidiots, millest Amina otsimist alustada. Kadunud on ka Amina vend, kes Iraanis tuumauurija. Samal ajal toimuvad mitmed ebameeldivad sündmused. Nora armastatu Andreas saab teada, et tema eks on rase. Nora meilid suhtluses mitmete inimestega lihtsalt haihtuvad. Sisse murtakse tema pere suvilasse. Nora leiab võimaluse Amina otsimisel imbuda pagulaskeskusesse, kus väidetavalt piiratakse naiste õigusi ja kasutatakse neid ära, lootuses Manashi abikaasa sealt leida. Nora huviorbiidis ajakirjanikuna on ka muude teemade uurimine ja kajastamine, näiteks  meedias kõlapinda tekitav ravimifirma, mis toob turule kaalu alandava preparaadi. Muidugi saavad kõik otsad ühel momendil kokku...

Loo keskmes on valus pagulasteema, inimõigused, ravimite katsetamine, dramaatilised suhted. Tegelasi on päris palju ning vahepeal tekkis raskusi isegi nende meelespidamisega. Mõistatada palju vaja polnud, pahad olid aimatavad, erilisi üllatusmomente ka ei olnud. Romaani sisu areneb mõõdukalt, samas lõpeb lugu suhteliselt äkki, andes mõtlemisainet, mis edasi võiks saada. Krimisugemetega põnevuslugu, mis meeldivuse poolest minu lemmikute hulka sarjas ei kuulu.

🐾




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"