Torben Kuhlmann "Lindbergh. Seikluslugu lendavast hiirest"

 
Ainult nuusutan natuke hiirekest...

97/2022
FB Lugemise väljakutse 2022/29 2022. aastal ilmunud lasteraamat
Rahva Raamat 2022, tõlkija Kadi Eslon

Raamatu laenasin oma 5-aastaselt tütretütrelt Mia Helenelt, kes andis kaasa soojad soovitused.

Palju aastaid tagasi elas ühes hiigelsuures linnas uudishimulik hiir. Tihtilugu peitis ta end mitmeks kuuks hämaratesse raamatukogudesse, et salaja lugeda inimeste raamatuid.

Nii algab lummav lasteraamat nii sisult kui kujunduselt. Ütleksin, et see on lausa hüpnotiseeriv lugu. Teksti pole palju, kuid igas reas on tera ja need autori minevikuhõngulised pildid... Neid võibki vaatama jääda!

Inimeste leiutised hiirelõksud mõjutavad ehmatavalt hiirte maailma. Ühtäkki on väike hiireke üksi, sest teised hiired on põgenenud hirmutava ohu eest Ameerikasse. Kuidas tema üksi niiviisi maha küll jääb... Kohtudes nahkhiirega igatseb hiireke samuti tiibu, et lennata oma pagenud sõprade juurde. Lihtne see muidugi pole, aga mitte ka võimatu. Unistada tuleb suurelt, sest unistused kipuvad täide minema!

Arusaadavalt ja lapsekeeles annab raamat aimduse, kuidas C. Lindberghi  leiutatud lennuk üle Atlandi ookeani lennata võis. Asjatundlikumale on uurimiseks joonised loo sisekaantel ja lõpuosas lühikokkuvõttekesed lennunduse ajaloost. Sobib koolieelikule ja tema vanemale koos lugemiseks ning arutlemiseks.

Armas lugu ja suurepärane kingitus väikesele leiutajapisikuga nakatunud raamatukoile!

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"