Janice Hallett "Ridade vahel"

 

113/2022
Janice Hallett "Ridade vahel"
Rahva Raamatu Kirjastus 2022, tõlge Elina Adamson, 532 lk.

Kogukas raamat, mis riiulilt haarates ning sirvides kohe küsimusi tekitas. Romaan ja kirjutatud e-kirjade ning sõnumitena?! Tüütu lugeda vast?  Äkki on tekst kuiv kantseliit? Keeruline saada ülevaadet tegelastest, kes on kes? Ja veel tagatipuks toimub mõrv, mis peab lahenduse saama!? Mu küsimused ning kõhklused ei pidanud paika, raamat oli kaasahaarav ja üllatavalt kergesti loetav. 

Loo keskmes on Fairway asjaarmastajate näitetrupp, kes valmistab ette uut etendust. Paraku selgub, et ühel perel trupiliikmete hulgast on suur mure. Väike tüdruk põeb agressiivset ajauvähki. Kiirelt algatatakse heategevuslik kampaania arvatavalt parimaks raviks vajamineva summa kogumiseks. Tuluüritusena korraldatud esietenduse eel toimub mõrv. Vahistatakse arvatav süüdlane, kuid tegelik mõrvar viibib sealsamas seltskonnas ja vabaduses. Kõik on loomulikult kahtlusalused. Kaks õigusala tudengit peavad juhtunu taustal läbi närima e-kirjade ja politsei poolt koostatud protokollide hulgast ning selle põhjal tõestades süü või süütuse esitama raporti...

Mulle meenutas loo lugemine kuuldemängu kuulamist, kus kuulad ja pead endale toimuvat helide põhjal ette kujutama. Siin oli tekst küll olemas, aga teravdatud tähelepanuga tuli luua endale kujutlus tegelastest ja tegevustest, sest detailid jäid ju ridade vahele. Lühikesed ja õhulised tekstiosad andsid  loost küll mõistetava pildi.

Tegelased on omaette seltskond, kuna raha mängus, siis igal oma arusaam, eesmärgid, tegutsemine. Osalisi on palju, kuid nimekiri nende ja omavaheliste seoste puhul aitas järge pidada, sai ka loetut eestpoolt lapata. Raamatus leidub intriige, ussitamist, omakasu, pettusi, valesti mõistmist, valetamist, varjamist ja veel rohkemgi igasugu olukordi. Sai mõistatada, kes mõrvatakse, kes mõrvar. Paras psühholoogiline müsteerium kujunes kõigest. Panin oma detektiivitaju ka proovile ning seekord õnnestus mul enne lõpuakorde enamikke asjaolusid läbi näha ning mõrvar tuvastada. 

Lugemine oli põnev ja läks lausa neelates. Omapäraselt nutikas krimiromaan! Mulle meeldis, soovitan!

🐾




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"