Sven Nordqvist "Pettsoni jõuluvanamasin"

 

119/2022
Koolibri 2022, tõlge Ülle Kiivet, 129 lk.

Aitäh kirjastusele Koolibri raamatu eest!

Jõulude aegu ilmub nii kauneid lasteraamatuid. Tahaks kohe kõiki vaadata ja lugeda! Kasstegelastega lood on minu nõrkuseks. Kass Findus ja taat Pettson on vahva paar, kelle toimetustes on kõigil lapse- ja kassimeelsetel mõnus osaleda. Kunagi olen koos oma koolilastega lugenud "Pettsoni jõule", kus taadiga jõulude eel juhtunud äpardus seadis küsimärgi alla nende jõulude pidamise. Lugesin raamatut ette jupikaupa päris mitmel päeval. Väikeste rõõm õnneliku lõpu üle oli hüper-super-suur!

Selles loos on taas jõulud tulekul. Finduse kinginimekirja on jõuluvana juba kaasa viinud. Järelikult tuleb ainult kannatust varudes oodata. Mida rohkem Findus jõuluvana ootamisele keskendub, seda enam Pettsoni süda valutab. Taat ei usu jõuluvana tulekusse. Findusele on aga jõuluvana tähtsam kui kingi saamine! Finduse jõulurõõmust pole jälle Pettsonile olulisemat! Taat otsustab salaja meisterdada jõuluvanamasina. See asi ei lähe aga kohe sugugi libedalt...

Pettsoni ja Finduse lõbusatest jõulusekeldustest osa saades olin elevil nagu laps. Kuidas küll Pettson suudab Finduse jõulud päästa, kui jõuluvanamasina ehitamine näib täiesti utoopilise ettevõtmisena? Kuid tänu hoolimisele, armastusele, lootusele, andmisrõõmule ühes jõulumaagiaga see õnnestubki! 

Muhe muinasjutt sobib väikesele raamatukoile advendiaja unejutuks või niisama ettelugemiseks. Soovitan suurele raamatukoile ka, eriti kui aastalõpu väsimus kimbutab, annab hea tuju koos jõulutundega! Oma kogemusest tean, et aitas meeleturgutuseks, kui covid mu kätte sai!

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"