Rebecca Raisin "Aria ratastel raamatupood"


Eesti Raamat 2022, tõlge Piret Lemetti, 233 lk.
3/2023

Heitsin romaanile silma juba ilmumise aegu. Toona peibutas köitev kaas Pariisi vaatega, kuhu meeleldi isegi reisiks. Muud lood aga hajutasid tähelepanu ja lugemata ta tookord jäi. Nüüd valisin lugemist FB Lugemise väljakutse Eesti Raamatu väljakutsesse 2023 ning jaanuari teemaga "Uued algused" näis lugu väikese sisukokkuvõtte järgi tagakaanel hästi passivat. Nii Aria oma ratastel raamatupoega võimaluse saigi.

Parimaks asjaks Aria Summersi elus on raamatupoeks ümber ehitatud matkabuss ja loomulikult raamatud ning veelkord raamatud. Aria abikaasa suri. Armumisest või armastusest ta enam ei unista. Armastuslugusid naudib Aria vaid romaane lugedes. Ometi jääb midagi põgusast kohtumisest Jonathaniga tema hingepõhja kripeldama. Aga Aria otsustab mineviku seljataha jätta. Naine tunneb, et vajab oma elus uut algust. Reisiseltsiliseks truu sõbranna Rosie koos kaasa Maxiga alustatakse teekonda Inglismaalt Prantsusmaale, sest Aria Summers teab, mida tahab... 

Raamat võitis täiega mu sümpaatia. Meeldisid tegelased oma olemuste ja kiiksudega. Lugedes tundsin end vahel lausa kolmanda sõbratarina, kelles sarnasusi mõlemaga. Peamiselt omavaheliste vestlustena kulgev sisu oli parajalt arutlev, andes  mõtlemisainet ja pani nõustumise märgiks kohati pead noogutama või hoopis vangutama. Oli omajagu sügavaid mõtteid, tõsist elulisust. Romantikagi erinevates varjundites tundus usutavalt loomulik ja kohane. Autori  sõnaseadmisosavus sametpehme huumoriga tegi lugemise igati nauditavaks. 

Raamatu jõud ravib palsamina haiget hinge, lahustab muremõtteid, vabastab pingeid, annab elurõõmu, soojendab, valgustab... ka selles loos.

PS Varem ei teadnud, et meilgi olemas oma ratastel raamatupood!

🐾





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

Jostein Gaarder "Sofie maailm"