Cara Hunter "Ohjeldamatu raev"


Cara Hunter "Ohjeldamatu raev"
Rahva Raamat 2021, tõlge Bibi Raid, 464 lk.
10/2023

Tuli isu lugeda vana hea uurija Adam Fawley lugusid. See raamat siis järjekorras neljas.

Taksojuht leiab tänavalt armetus seisus teismelise tüdruku, kes katkistes riietes, endast väljas ja ilmsete vägivalla tundemärkidega. Selgub, et teda rünnati tänaval, tõmmati kilekott pähe ning viidi kõrvalisse paika. Kõik räägib tõenäolisest seksuaalrünnakust, ent tüdruk keeldub süüdistuse esitamisest. Juhtunu uurimine tundub olevat kõva pähkel, kuna ahistatu ei tee uurijatega koostööd. Fawley sisetunne ütleb, et olukorras on midagi sarnast aastaid tagasi toimunud juhtumiga. Varsti kaob veel üks tütarlaps. Pind politseitiimi jalge all on tulikuum, sest lootus tüdrukut veel elusana leida peaaegu puudub... 

Adam Fawley krimilugude puhul meeldib mulle üliväga, kui põhjalikult autor juhtumit algusest lõpuni lahkab. Uurimistoimingute kõrval sobituvad sisusse suurepäraselt ülekuulamisprotokollid, netikommentaarid, telefonivestlused. Settivad erinevad asjaolud ja põhjused, tekitades väga usutava vaate sündmustest, milles krimiloole kohaselt tumedaid toone, karmust, traagikat. Kaasaelamist ja -tundmist annavad Fawley isikliku elu mured, milles küllaga tõsidust. Kogu kombo on super!

Tempokas, peadpööritavate keerdkäikudega, üllatuslik - igati kaasakiskuv oli seegi lugu, nii et muudkui lugesin. Ajastasin loo nautimise meelega nädalavahetusele, sest Cara Hunteri romaane on lihtsalt raske käest panna! Ainus mure oli, et iga hea raamat saab kord läbi. Õnneks on mul veel kaks Adam Fawleyga krimilugu riiulis järge ootamas!

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"