Georges Simenon "Maigret seab lõksu"


Georges Simenon "Maigret seab lõksu"
Pegasus 2022, tõlge Pille Kruus, 156 lk.
15/2023

Raamatut valides oli hea tagakaanelt lugeda, et maailmakuulus politseikomissar Jules Maigret andis autorile ainest 75 romaaniks ja 28 lühijutuks. Varem olen tema lugusid lugenud, aga vaid väikese osa sellest, mis eesti keeles ilmunud. Nüüd siis tuli taas tahtmine end detektiiv Maigret lainele sättida.

Nutikal komissaril tuleb pureda juhtumit, kus Pariisis Montmarte`i kvartalis tapetakse mõne kuu vältel viis naist. Kõik mõrvatud sarnanevad lühikese kasvu ja volüümikalt naiselike vormide poolest. Vaatamata ponnistustele jääb mõrvar tabamata. Maigret otsustab talle seada lõksu, lavastades süüdlase arreteerimise. Sellega loodab detektiiv riivata mõrvari eneseuhkust ja ta taas välja meelitada...

Lugedes kujutlesin, kuidas terava taibuga komissar kabinetis ringi tammub ning piipu popsides  juhtumit analüüsib ja mõtiskleb. Selles ajas, kus digiabivahendid veel tundmatud, sai ta loota oma heale vaistule, riskivalmidusele ning koostööle välejalgsetele alluvatega. Samas pole vanameister sugugi "külma kõhuga". Ärevus ja põdemine juhtumi õnnestumise pärast näitavad tema vastutust ja inimlikku poolt. Härra Maigret rahusadamaks on proua Maigret oma leebe mõistmise ning aruka toetusega.

Haarav ja turvaline lugemine ühtaegu! 

🐾



 






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"