Cara Hunter "Kogu tõde"


Cara Hunter "Kogu tõde"
Rahva Raamat 2021, tõlge Bibi Raid, 447 lk.
19/2023

Viies osa Adam Fawley krimilugude sarjast algab meeldivalt ülevaatega uurimismeeskonna peamiste liikmete kohta, kus kirjas nende eluloolised andmed koos väikese iseloomustusega. Värskendav meeldetuletus, kui eelmiste raamatute lugemisest mõni aeg möödas. 

Seekord on uurijatel käsil kaks juhtumit. Kõigepealt süüdistab Oxfordi ülikooli tudeng üht professorit seksuaalses ahistamises. Lugu on kummastav, sest ohver on pea kahemeetrine ragbimängija, ründavaks pooleks aga tark ja oma alal edukas naisterahvas. Järgmisena kaob sotsiaalhoolekandes töötav naine, kelle surnukeha leitakse raudteelt. Eelmisest osast kummitab Adam Fawleyt Teeäärse Vägistaja juhtum, kus süüdlane on nüüdseks vanglast vabanenud. Süüdimõistval kohtuistungil aastaid tagasi tõotas ta Fawleyle kättemaksu. Adami kaasa Alex ootab viimaseid nädalaid last ja ähvardus mõlgub mõlemil häirivalt meeles. Tagatipuks pöörduvad  asitõendid Adam Fawley enda vastu. Kogu olukord on absurdne ja keeruline. Kusagil on keegi, kes jälgib toimuvat ning tegutseb uurijatest sammukese ees... 

Loo tegi minu jaoks eriti painavalt pingeliseks see, et sümpaatsest ja professionaalsest Adam Fawleyst sai ise kurjategija ohver. Mil moel ta sellest ebaõigluse supist välja pääseb, selles osas "küünte närimist" jätkus. Süžee on autoril väga leidlikult läbi mõeldud, sest loogiliselt võttes pidi ju olukord lõpuks Fawley jaoks positiivselt lahenema. Õigluse veskid jahvatavad aeglaselt, aga õnneks õiglaselt. Tõesti, meisterlikult kirjutatud krimiromaan, nagu eelmisedki! 

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"