Linda Holmes "Evvie Drake`i uus algus"


Vesta 2021, tõlge Kadri Metsma, 312 lk.
37/2023

Ühes Maine`i osariigi väikelinnas elab Eveleth Drake, omadele Evvie, kes kavatseb oma abikaasa maha jätta, sest ei armasta teda. Juhtub aga see, et mees satub liiklusõnnetusse ja arstidel ei õnnestu tema elu päästa. Naisest saab üleöö lesk. Möödub aasta. Evvie lahkub oma suurest ning tühjana tunduvast majast harva. Ta on pidetu ega tea, mida endaga peale hakata, kuidas oma elu edasi elada. Evvie sõber Andy leiab naise majas asuvasse väikesesse korterisse üüriliseks New Yorgist pärit endise kõrgliiga pesapalluri Dean Tenney. Mees tahab aja maha võtta ja pea selgeks mõelda, sest teadmata põhjustel ei suuda ta enam edukalt palli visata. Ka Dean ei tea, mida toob tulevik. Omavahel sõlmitud kokkuleppe kohaselt ei küsi Evvie Deani pesapllikarjääri kohta ning Dean Evvie surnud mehe kohta. Vaikselt ning veidi ehk ootamatultki saab mõlema vahel alguse sõprus ja veel enamatki...

Selle ette arvata õnneliku lõpuga romaani lugemine hakkas mu käes venima, kuigi tegelikult huvitas väga Evvie lugu, kes tundis end hädapätakana olles varjanud keerulist suhet abikaasaga, kuna see oli ideaalmees väljaspool kodu, samuti Deani iseendale andestamatu sooritusärevusega toimetulek. Kusagil poole raamatu peal, kui Evvie ja Deani vahel sõbrasuhted arenesid, elavnes sisu õige pisut ning lahenduste otsimise ootus sai minu jaoks lugemisel päästerõngaks. Lugu polnud otseselt igav, aga tegevust oli vähe, emotsioonid püsisid ka enamasti vaka all. Romaan jäi minu jaoks natuke üksluiseks ning klišeelikult tavaliseks.  

Küll meeldis mulle sümpaatsete tegelaste kõrval mõte, et oma tunnete eest hoolitsemine on parimaid asju, mida igaüks enda jaoks teha saab. 

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"