Kairi Ansmann "Vapper Olli Tiigerokas"

 

Koolibri 2023, pildid Liis Roden, 112 lk.
67/2023

Aitäh Kirjastusele Koolibri raamatu eest!

Loo algus jutustab okaskarude maailmast nii veenvalt, et tekkis mõte, kas selline loomaliik ka päriselt olemas. Tegelikkuses leidub maailmas palju sellist, mida me ei tea, palja silmaga ei näe, mõnikord ka ei märka või pole me lihtsalt õigel ajal õiges kohas, nii et mine tea, kõik on võimalik. Raamatus elavad üliharuldased okaskarud Lapimaal. Kui juhuslikult peaksime neid kunagi trehvama, on hea teada, et välimuselt nii karule kui siilile sarnanevate ja prille kandvate okaskarude keha katavad okkad.

Ühel ilusal päeval levib okaskarude seas kuuldus Eestimaal elavate sugulaste kohta. Hea mõte oleks nemadki tulevale sugulaste kokkutulekule kutsuda. Keegi peab aga suguõed ja -vennad kaugel maal üles otsima. Liisk langeb Olli Tiigerokasele, kes kõige-kõige arem karu terves külas. No, mis teha, nüüd tuleb Ollil kauge ja hirmuäratav Eesti reis ette võtta, kõrvus külavanem Eedu julgustavad sõnad: Olli Tiigerokas, ka sinus elab julge tiiger. Sa saad hakkama! Muidugi kohtub Olli oma ettervamatul teekonnal erinevate tegelastega, isegi päkapikkudega...

Optimistlik lugu õpetab, et uued olukorrad ja ettevõtmised ei pruugi olla sugugi ohtlikud. Pole vaja  hirmsaid asju endale ette kujutada, tuleb lihtsalt endas tiiger üles leida. Olli vanaema soovituse järgi tasub usaldada ka oma sisetunnet. Suurim julgus on abi paluda. Ikka leidub keegi, kes aitab! 

Minu jaoks oli raamatus nii mõnusat fantaasiat, turvalist põnevust kui paitavat huumorit. Alguses tundus kujundus küll kirevavõitu, aga lugedes hakkasid jutt ja pildid suurepärast koostööd tegema ning arenes seikluslik, samas hästi südamlik lugu sõprusest ja ühiselt raskuste ületamisest. Sõbrad ei pea olema sugugi ideaalsed ega ka meiega sarnased!

🐾



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"