Henriko Uibo "Pelgulinna printsessid"


Koolibri 2023, pildid Kadri Roosi, 96 lk.
69/2023

Aitäh Kirjastusele Koolibri raamatu eest!

4-aastane Sära ja 7-aastane Jete on Pelgulinna printsessid. Kui Pelgulinn ei tundu ehk paslik elupaik printsessidele, siis tüdrukud ongi ainult mängult printsessid. Päriselt on nad kaks õde, kes elavad oma emaga õdusas Pelgulinna kodus. 

Säral ja Jetel on fantaasiast tulvil printsessielu kõrval ka täitsa argine elu. Unised ärkamised, hambaarstil käimine, toa koristamine ning muud tavaliste laste toimingud on printsesside eluski vältimatud. Omavahelisi eriarvamusi üksteisega arvestamisel, asjade jagamisel ja muuga tuleb alati ette, kui lapsi rohkem kui üks, nii ka siin. Selles leidub äratundmist nii väikesele raamatukoile kui tema vanematele. Vast on loos leitud lahendused isegi abiks kellelegi. 

Minu arvates oli see tõeliselt vahva tüdrukute lugu, kus mäng tegelikkusega mõnusasti ja sujuvalt põimus. Väga meeldis, kuidas Sära ja Jete nautisid oma lapseelu sõprade ja mänguasjade seltsis ilma tehniliste vidinateta. Suurepärase kujunduse abil sai hea ettekujutuse nende kodust, mängudest, tegevustest kui ka Pelgulinnast. Hästi üksikasjalikke pilte oli tore pikalt uurida, et teada kes, mis, kus. Lugedes meenusid hetked enda ja õe, samuti tütarde ning nüüd juba lastelaste mängumaalt. Samastumise tunne printsesside emaga tõi liigutuspisaragi silmanurka.

Teadagi on mäng väikese inimese töö, samas muudab mängulisus suurte inimeste elugi lõbusamaks ja nauditavamaks. Üks võimalus on lasteraamatute lugemine, mida soojalt soovitan!

🐾




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"