Mona Nikolay "Rooskapsas ja surnud peet"


Vesta 2023, tõlge Eve Sooneste, 270 lk.
79/2023

Saksamaa ühes suurimas aiandusühistus Harmoonia on alanud taas uus aiandusaasta. Endisest politseinikust ühistu esimees Manfred Nowak ehk Manne naudib kevadet täiel rinnal. Paraku rikuvad idülli vastsed naabrid Eike ja Caro von Ribbek, kellesse Manne juba eos eelarvamusega suhtub. Tema sisetunne ütleb, et ega nad ikka õiged aiandusinimesed pole. Pealegi toovad uued naabrid esimesel kohtumisel Manne hõrgutavate grillvorstide kõrvale külakostiks kinoasalatit, mida mees jälestab. Head see ei tõota ja kohe leitaksegi naabrite köögiviljaaiast krundi endise omaniku laip. Tagatipuks saab Mannest endast kahtlusalune mõrvas. Ootamatus olukorras Mannega vennastunud uustulnukad ja tema naine peibutavad meest tõe väljaselgitamiseks uurimistegevust enda kätte võtma. Ega tal muud üle ei jäägi...

Lugedes tekkis kohe silme ette humoorikas pilt kiiksudega rohenäppudest ja aiandusühistu elust. Samas meeldis, et lugu polnud lihtsalt tembutavalt naiivne, vaid parajalt põnev ning haarav. Huvitav oli jälgida tegelaste igati loogilist arutlemist ja läbimõeldud tegutsemist, mis võiks öelda, oli minu arvates lausa usutav. Ei puudunud soojad ning südamlikud toonid, sest mõrvatu oli ju elusana sõber, naaber, poeg. Muidugi püsis kogu aeg mõtetes, kes siis ikkagi on mõrvar. Üllatav tõde koos põnevuse spurdiga selgus alles lõpu eel. 

Raamat on avalugu "Aednikukriminulli" sarjale, mille järgmisi osi loodan samuti eesti keeles lugeda. Muhekriminaalne romaan sobib hästi hämarduvate õhtute tubases hubasuses nautimiseks, tegevus ei torma ja palju stressama ka ei pea!

🐾


 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"