Liisi Raamets "Juhuslik kohtumine"


Liisi Raamets "Juhuslik kohtumine"
Eesti Raamat 2023, 437 lk.
85/2023

Romaani tegevus toimub New Yorgi rikaste ja ilusate maailmas. Autoõnnetuses hukkunud Garrett Milandrose matusetalitus päädib suure tüliga tema laste Racheli ja Kevini vahel, kui selgub, et isa on perele kuuluva jahtklubi Moon Valley pärandanud vaid tütar Rachelile. Õe ja venna suhetes valitsevad tegelikult juba mõnda aega pinged. Garreti parim sõber Richard annab samas Rachelile võtme, mis peaks avama ühe kindla seifi, milles leidub arvatavalt midagi väga olulist. Seifi asukoht pole teada, sest Garrett ei jõudnud seda oma viimsel päeval öelda.

Politseiuurija Chris Harris pühendub tavalisele igapäevatööle ja oma venna Michaeli, samuti politseiniku, kümne aasta taguse mõrva lahendamisele. Eraelu tal peaaegu puudub. Ühel õhtul kohtuvad Rachel ja Chris juhuslikult baaris. Tundes teineteise suhtes sümpaatiat lahkutakse teadmisega uuesti kohtuda. Juba järgmisel päeval otsib Rachel Chrisi üles. Koos veedetud aeg paneb noortel liblikad kõhus lendlema. Mõlemad tunnevad, et nende vahel on sõprusest enamat. Samal õhtul otsustab Rachel veel läbi käia oma kontorist, kus aga satub ootamatult tundmatute sissetungijate vägivaldse rünnaku ohvriks. Tal õnnestub ründajate käest pääseda oma luksusjahile, millega seilates põgeneb merele. Hommikul leitakse jaht, paraku naist ennast mitte. Juhtumit hakkab uurima Chris, kes ei kaota hetkekski lootust Rachelit elusana leida...

Ladusalt kulgevat lugu oli hea lugeda, leidus nii ilusat romantikat kui haaravat põnevust ja kohe tekkisid mõtetes filmilikud pildid sündmustest. Ka etteaimatavus ei häirinud, sest olemas olid ootamatuse momendid, mis ei lasknud pinevusel uinuda. Muidugi tekkis poolehoid ning kaasaelamine sümpaatsetele tegelastele Rachelile ja Chrisile. Meeldisid nende isetu armastusega vaoshoitud lembehetked.

Minu arvates on raamat suurepärane pala noorele romantikule. Vaimusilmas kujutlen üht oma õpilasest neidu romaani lugemas. Mõtlen talle seda soovitada.

Lugu on mõnus valik, kui näiteks tööst siiber ja tahaks kohe eemale kõigest, kugugi kaugele reisile või puhkusele palmi alla, aga vot ei saa. Raamatu Ameerika sobib läbi lugemise lohutuseks hästi!

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"