Eva Björg Ægisdóttir "Valelikud tüdrukud"


Eva Björg Ægisdóttir "Valelikud tüdrukud"
Eesti Raamat, Krimiraamat 2023, tõlge Eva Nooni, 306 lk
24/2024

Alguse poolest üsna tavaline, aga sisult ülihaarav Islandi krimilugu...

Üksikema Maríanna kaob, jättes tütrele vabandava sõnumi. Kõikide arvates tahtis ta ise jäädavalt lahkuda ja sooritas enesetapu. Seitsme kuu pärast leitakse Maríanna surnukeha laavaväljalt koopast. Selgub, et naine on siiski mõrvatud.

Maríanna sünnitas tütre vaid 16-aastasena, suhted vanematega jahenesid, pinget lisas venna enesetapp. Võideldes masendusega püüdis ta emana anda endast parima. Paraku ei laabunud elu narkootikumide ja süütunde pärast ning väike Hekla sattus kasuperesse. Samas elab tüdruk ka peale ema kadumist.

Elu kasuperes on täiuslik ja turvaline, sootuks teistsugune, kui oli ebakindla emaga. Teismeline Hekla on kinnine ja salatsev kõiges, mis puudutab ema kadumist.

Huvitav oli jälgida sümpaatse ja empaatilise uurija Elma ning tema kolleegide jaoks keerulist mõrvaloo lahendamist. Kuigi kahtlusaluseid jätkus, näis uurimise käik jooksvat liiva. Alles pealtnäha üldse mitte juhtumiga seotud niidiotsad andsid uurimisele õige suuna. Minu jaoks kruvis pinget üllatusmoment, mis tekitas mõtetes segaduse ja tunde, et olen lugedes millestki täiesti teisiti aru saanud. Aga ei, kõik sai selgeks ja tõde tuli päevavalgele. 

Mulle meeldivad aeglase kulgemisega mitmekihilised ja psühholoogilised lood, mida see ka oli. Süngetooniline küll, aga nii köitev, et raske oli raamatut käest panna. Soovitan!

Tegu "Keelatud Islandi" sarja teise raamatuga, aga lugedes ei tajunud seost esimesega, mis mul lugemata. 

🐾





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"