Kate Johnson "Surm saabub Cornwalli"


Varrak 2023, tõlge Faina Laksberg, 368 lk
27/2024

Kaunis Cornwall. Ideaalne puhkusepaik. Ideaalne mõrvapaik...

Port Trevani külakeses valitseb kultusseriaali võtete tõttu elevus. Kohalikust neiust Molly Higginsist saab suhtekorraldaja filmitrupi juures. Tegusal Mollyl on käed-jalad tööd täis. Ta töötab veel pubis, koristab puhkemaju ja juhib turismituure seriaaliga seotud paikades. Molly kavatseb koguda raha, et avada päris oma kohvik Cornwalli rannikul. 

Molly plaani ei kuulu kohtumine endise kallima Conor Blackstone`iga. Samuti Conoril Mollyga. Aga vana arm ei roosteta ja kaljunukilt surnukeha avastamine viib nad taas kokku. Selgub, et tegu on mõrvaga ja tagatipuks saab Mollyst kuritöö peamine kahtlusalune. Ta otsustab tõestada vastupidist...

Kaks ühes loos põimuvad muhekriminaalne ja romantiline pool. Tegelikult oleksin tahtnud alguses sisu arengule pisut "gaasi anda", sest kohati venivatena tunduvad vestlused tegid mu kärsituks. Meeldis aga autori muhe ja osav jutustamisoskus, mis hoidis mõtted kindlalt lugemise juures, aidates "surnud punkti" ületada.

Suhteliselt rahulikku miljöösse sobitus paras hulk eri- ja salapäraseid tegelasi. Kaasa arvatud pesuvargast kass Piran ja inimsõbralikkuse kehastusest koer Demelza. Filmitrupi intriigidele, külaklatšile ja mõrvari tuvastamisele olid vahelduseks romantilised hetked. Need polnud imalmagusad, vaid sellised meeldivalt armsad. Jah, oli klišeelikkust, aga stiilsel moel ja romaani passis täiesti lugeda.

Hea ajaviiteraamat, kui ootused pole väga kõrged, aega jagub ja tassike kohvi või muud meelepärast käeulatuses. Eesti keeles on saadaval ka loo järg "Mõrv Cornwalli moodi".

🐾



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"