Mika Keränen "Soome pitsa"


Mika Keränen "Soome pitsa"
Kirjastus Keropää 2019, pildid Marja-Liisa Plats, 150 lk
52/2024

Aitäh autorile raamatu eest!

Supilinn õitseb ja lõhnab juba suviselt ning salaselts Ramps ootab pikisilmi koolivaheaega. Aga enne veel tuleb ära lahendada üks segane lugu. Nimelt külastas kooli soome kirjanik, kes rääkis et Soome koolides pakutakse lastele lõunasöögiks pitsat. Lapsi üllatas see meeldivalt, aga koolidirektorit hoopis pahandas, sest tema suhtub rämpstoitu täiesti eitavalt. Järgmisel hommikul ilutseb koolisöökla akna all kellegi grafiti, millel on kujutatud pitsa soome lipuga. Kuna Olav satub seda uudistama, hakatakse teda joonistuse autoriks pidama. Nüüd tuleb rampslastel Olavi au päästa ja leida tõeline süüdlane, mis on keerulisevõitu, sest Mari ja Olav pöörasid omavahel tülli...

Salaselts Rampsu kümnenda loo keskmes on tänavakunst vs seintele sodimine. Teemal arutletakse tarmukalt ja tuliselt ning teadmatulegi saab selgeks, mis on üks või teine. Kusjuures sain teada, et grafitis on erinevad tehnikad nagu kunstis ikka.

Muidugi on raamatu tegevus mõnusalt hoogne ja haarav. Nagu ka teiste Supilinna salaseltsi lugude puhul ootab lugejat siingi üllatav puänt.

Ja tõepoolest, miks ei võiks vahel koolilõunaks olla pitsa...

🐾


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Minu lugemise aasta 2023

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"