Mika Keränen "Kuldne Lurich"


Mika Keränen "Kuldne Lurich"
Kirjastus Keropää OÜ 2014, pildid Marja-Liisa Plats, 148 lk
61/2024

Tänud autorile raamatu eest!

Nonii, salaseltsi Ramps kuues juhtum Supilinnas... 

Seekord kutsutakse noored detektiivid Eesti Spordimuuseumisse, sest varastatud on jõumees Georg Lurichi kuju. Keegi lahkus puhtast kullast valmistatud 36 kilo kaaluva taiesega teadmata suunas, kusjuures majas on videovalve ja alarmiga turvasüsteem. See teeb rampslased nõutuks, ühtki niidiotsa, mis vargani viiks ei näi olevat. Aga nad otsivad maa alt ja maa pealt. Kes otsib, see ka leiab. End sarja eelnevates osades tõestanud detektiivihakatised hoiavad jätkuvalt taset.

Lahedalt jutustatud Supilinna salaseltsi lugu oli sama tore lugeda kui eelmisigi. Seiklusliku põnevuse kõrval leidus siin ka õpetlikku ja harivat. Lugejate sihtgrupi seas võib vabalt olla neid, kes ei tea midagi Eesti vägilasest Georg Lurichist. Kohe kindlasti väärib külastamist Baltimaade suurim spordimuuseum, millest ainult kuulnud olen. Mis puutub põnevust õhutanud salakäiku Tartu kesklinna all, siis asusin guugeldama, kas see ka päriselt olemas. Selgus, et taolisi käike võib olla lausa hulgim, mis tõsi küll, ei ole uudistajatele avatud. 

Vahva lasteraamat annab igati mõnusa mu(a)hekrimiloo mõõdu välja. Soovitan seda ja kõiki teisi salaseltsi Ramps seiklusi samuti!

🐾




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"