Ahatha Christie "Hickory Roadi saladused"


Varrak 2023, tõlge Krista Suits, 256 lk
2024. a/76

Agatha Christie teoste lugemiseks on mul alati tuju. Parim, kui kätte juhtub raamat, millega veel kohtunud pole, nagu seekord, aga suurepäraselt sobib seegi, mille lugemisest juba jupp aega möödas.

Hickory Roadi üliõpilaspansionaadis pannakse toime rida kummalisi vargusi. Enamasti näpatakse väärtuseta esemeid, sekka paar hinnalisemat. Milleks varastada ühte peokinga, stetoskoopi, boorhapet, kokaraamatut, vanu flanellpükse jne? Õnneks töötab pansionaadis miss Lemoni õde mrs Hubbard, kes valgustab vargustest Hercule Poirot`d. Detektiivi hakkab asi väga huvitama. Paraku ei jää ka mõrvad toimumata...

Alguses tundus lugu mulle natuke veniv ja isegi jaburavõitu, aga huvitas väga, mismoodi see edasi areneb. Muidugi ootasin, kuna monsieur Poirot sekkub ja oma hallid ajurakud tööle paneb. Tõesti, uurimistegevusel esialgu tahaplaanile jäänud detektiiv üllataski lõpuosas, ent võrreldes autorilt varem loetuga jäi Hickory Roadi lugu minu arvates siiski keskpäraseks. Samas oli nutikaid keerdkäike ja varjatud saladusi, nii et lugeda soovitan küll, ikkagi krimiklassika!

🐾










Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Minu lugemise aasta 2023

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"