Lia Virkus, Pille Enden "Väike küpsisekoogi raamat"
Elu esimese küpsisekoogi tegin kunagi seitsmekümnendate alguses. Siis sai neid igasugustel puhkudel tehtud. Küpsiste ladumine oli lõbus ja kaunistamisel fantaasia kasutamine selle aja võimaluste juures samuti.
Mulle meeldib küpsisekookide võhikukindlus. Eriti midagi äparduda ei saa, erinevaid võimalusi jagub rohkesti ja maitseelamus on garanteeritud!
Raamat sisaldab 50 koogi retsepti. Koostisosad on enamasti eestimaised ja kauplustest kergesti leitavad. Juurde on märgitud tegemisele kuluv aeg, koogtükkide arv ja muidugi põhjalik valmistamise käik. Retseptid on varustatud fotodega, mis äratavad igas maiasmokas isu. Valmistusviisid sobivad suurepäraselt, kui tahad ise midagi magusat teha, aga aega või/ja oskusi muuks napib.
Emadepäevaks valmistasin kama-küpsisekoogi. Pilti ei saanud, läks pekki, aga kook sai küll maitsev ja pisteti pintslisse!
Kama-küpsisekook (12 tükki)
Keeda 3 dl kanget kohvi ja jahuta (retseptis soovitatud 0,5 sl suhkrut võid ära jätta),
sega 600 g hapukoore hulka 6 sl kamajahu,
vahusta 2 dl vahukoort (1,5 sl suhkrut võid ära jätta) ja sega kõik kokku,
kasta küpsised kohvisse ja lao alusele 3x4 küpsist (varu kandilisi küpsiseid, 2 pakki heledaid ja 2 pakki šokolaadiga)
määri peale kerge kiht jõhvikamoosi (või muud hapukat moosi) ja kata kooreseguga,
moosi pane üle kihi,
kooresegu pane iga kihi vahele,
lao nii veel 4 kihti
pealmiseks kihiks jäägu koorekreem,
pane kook 4-5 tunniks külmikusse.
Mina kaunistasin koogi maasikate, jõhvikate ja rosinatega šokolaadis.
Head maiustamist!
🐾
Kommentaarid
Postita kommentaar