Kaie Hakonen "Brantš. Puhtad maitsed ja rõõm koos söömisest"


Kaie Hakonen "Brantš. Puhtad maitsed ja rõõm koos söömisest"
Hea Lugu 2019, fotod Kaie Hakonen, Kristiina Männik-Kivi, Juho Hakonen, Petri Kuntsi, 145 lk

Väljend brantš tuleneb ingliskeelsetest sõnadest breakfast (hommikusöök) ja lunch (lõuna)), tähendades kahe söögikorra ühendamist ehk aeglast ja nautlevat söömist hommikust pärastlõunani. 

Raamatut ahvatles talviselt soodusmüügilt soetama pealkirja teine pool. Hästi mõnus on vahel argine unustada ja oma pere, sugulaste või sõprade seltsis pista põske maitsvaid palasid, lastes ajal  omavahelises keskustelus lihtsalt kiirustamata kulgeda. Tegelikult on minu jaoks koosolemine tähtsam kui toit...

Kuidas Sul läheb? Naerge, sööge, nautige! Ja öelge, kui kallid ja olulised üksteisele olete. Seda pole kunagi liiga palju!

Võlub Kaie südamlik lähenemine toitude valmistamisele. Armastus käib ju kõhu kaudu! Algajale võõrustajale antakse siin näpunäiteid menüü koostamiseks ja ettevalmistuste tegemiseks, et külaliste kostitamine ilma stressita õnnestuks. Iga retsepti juures juures on märge, kas tegu veganroa või/ja allergeenide vaba toiduga. Ja muidugi äratavad isu suurepärased fotod.

Ise olen klassikalise ehk vanamoelise maitse austaja. Meeldivad lihtsad toidud ja maitseained, nagu sool, pipar ja peenral kasvav maitseroheline. Viimasel ajal katan oma brantšilaua enamasti poodidest ostetud kraamiga. Kiitus eestimaiste valmistoitude pakkujatele!

Raamatut sirvides tõdesin, et paljude roogade valmistamiseks puuduvad mul vajalikud koostisosad, aga... Kuna ootan varsti lapselapsi külla ja kõigile lastele maitsevad pannkoogid, siis neid katsetuseks tegingi: ülepanni ja kookosega. 

Kookose ülepannikoogid (6-7 sööjale)

Klopi 4 muna 250 ml kookospiimaga vahtu,

lisa 1 dl täistera- või riisijahu,

0,5 tl vaniljet, 

1 sl kartulitärklist.

Jäta valmis tainas 10-15 minutiks paksenema.

Praadimiseks soovitatakse kookos- või avokaadoõli, mina kasutasin külmpressitud oliivõli,

küpseta keskmisel kuumusel. 

Serveerimiseks kasutasin kärtshaput jõhvikamoosi, aga see sõltub juba maitsest ja sellest, mida parajasti kodus leidub.

Kui pannkooke täpselt retsepti järgi teha on need gluteeni-, teravilja-, laktoosi-, soja- ja pähklivabad. Maitsesid küll hästi!

🐾






 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Valérie Perrin "Kolm"

Kairi Look "Tantsi tolm põrandast"

Margus Luik "Elu Elisabethiga"