Jaapani armuke

 

Raamatus "Jaapani armuke" (I. Allende) asub Moldovast pärit Irina tööle Larc House`i vanadekodusse. Irina on kohusetundlik ja valmis andma parima hoolealuste heaks. Seal tutvub ta Alma Belascoga, kes palkab Irina erasekretäriks. Alma on jõukas ja iseseisev daam, kes pole sentimentaalne ega kinni maises varas. Almat külastab tema pojapoeg Seth, kes kirjutab vanaema abiga raamatut Belascode perekonnast ja San Francisco pooleteist sajandi pikkusest ajaloost. Ühtäkki lahkub Alma sageli vanadekodust, vihjamata kuhu läheb. Korrapäraselt saab ta kollaseid ümbrikke, mille sisu ära peidab. Irina märkab Alma asjade hulgas fotosid salapärasest mehest... 

Alma ja Irina vahel kujuneb kiindumus. Irina on tänulik Alma usalduse ja toetuse eest. Alma hindab Irina ustavust. Seth huvitub Irinast ja sooviks temalt enam tähelepanu. Irina on tõrjuv, kuid neid ühendab huvi Alma vastu.

 Alma lugu algab 1939. aasta kevadel, kui vanemad ta Poolast sõja jalust Ameerikasse onu ja tädi juurde saadavad. Seal tutvub Alma jaapanlasest aedniku poja Ichimei Fukudaga. Nii saab alguse armastuslugu, mis kestab eluaja. Mõrkjat maiku annavad romaani põimitud ajaloosündmused, mis seovad tegelasi  juutide olukorraga Euroopas ning jaapanlaste eluga Ameerikas.

Saladusi ei ole üksnes Almal, vaid ka Irinal...

Romaani "Jaapani armuke" lugema asudes sain kohe aru, et see on minu raamat. Juba esimestel lehekülgedel võlusid ladus väljendus, kujundlik keelekasutus ning kohatine kerge huumor. Nauditav on elamus, mille saad tegelasi ja sündmustikku endale reaalselt ette kujutades. 

Pippa siputab unes käpakesi, justkui püüaks libedal teel tasakaalu hoida. Püüa sinagi püsti jääda! 💓

🐾



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"