Pargineljapäevad


Harrastan tervisekõndimist metsas. Tegelikult meeldib mulle liikumine kõikjal. Kõndides mõtlen pähe kinni jäänud mõtteid lõpuni ja tuulutan aju. Boonuseks on värske õhk ja looduspildid, mida vahel kaamerasse püüan ning mõnus tunne kehas. Eriti meeldib mulle lastelastega jalutamas käia, kellegi armas soe käsi minu peos.

Raamatus "Pargineljapäevad" (H. Boyd) on peagi kuuekümneseks saav Jeanie abikaasa George`ga koos elanud 32 aastat. Viimased 10 aastat on nende omavaheline suhe olnud jahe. Jeanie ei tea, mis on selle põhjuseks. Nüüd on George võtnud pähe, et peaks kolima maale pensionipõlve veetma. Jeanie on tervisetoidupoe omanik ja ei kavatse veel igapäevatööst loobuda. Jeanie ei tunne end vanana ja tahab tegeleda tööga, mis tal väga hästi välja tuleb. 

Väikese tütretütrega pargis jalutades kohtub Jeanie juhuslikult Rayga, kes veedab neljapäeviti samas aega oma tütrepojaga...

Romaan "Pargineljapäevad" on suhtelugu, kus Jeaniel tuleb teha olulisi valikuid. Otsuste tegemine on vahel raske ja hoolimata teiste nõuannetest tuleb neid teha ise ja vastutustundega... Keerulised hetked suhetes võivad tabada ühtmoodi nii 16- kui ka 60-aastast.

Raamatu sündmustik kulgeb rahulikult ning on lihtne ja ajaviiteline lugemine Jeanie eakaaslastele.

Rõõmustame Pippaga, sest meil algab koolivaheaeg!

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"