Peitusemäng


Maalehe krimisarja kuuendas raamatus "Peitusemäng" (I. Rankin) juhib juurdlust vaneminspektor John Rebus. Loo tegevus toimub Edinburghis, kus ühes räpases skvotis leitakse narkomaani surnukeha. Eksperdi arvates põhjustas surma heroiini üledoos. Põhjaliku hoiakuga järjekindlale Rebusele tundub see liiga lihtne lahendus. Rebusele läheb narkomaan Ronnie surm korda ja ta otsustab tõe välja selgitada. "Nemad" tapsid noormehe. Kes on "nemad"? Loomulikult toimetab John Rebus juurdlust koos abijõududega...

 Raamatus on palju "sogast vett" ja vasturääkivaid sündmusi, mille juurde settib uurimistoimingute juures asjalikku ja loogilist arutlust. Lugu on tõeline peitusemäng kurjategijate ja uurijate vahel. Peategelaste isiklik elu põimub ladusalt sündmustikuga. Kujutan seda krimilugu ette filmina: näidatakse piisavalt, üksjagu on löömist, kuid veriseid episoode ei filmita suures plaanis.

 Ian Raikini tegelaskuju John Rebus on Ṥotimaal läbi tema krimiromaanide väga populaarne. Seega pole ime, et Edinburghis on John Rebus saanud nii tuntuks, et turistid külastavad kõrtsi ja muid paiku, kus uurija raamatutegelasena tavatses viibida. 

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"