Ärata surnud

 Maalehe krimisarja üheksas  raamat on "Ärata surnud" (A. Granger).

Toidubaari, mis on pikamaa autojuhtide peatuspaik, ilmub teadmata suunast noor neiu Kate. Tütarlaps soovib edasisel teel küüti. Autojuht Eddie on nõus ta osa teest edasi toimetama. Tüdruk on sõnakehv. Eddie ja Kate teed lähevad lahku ning edasi kutsub tüdruku oma auto peale Meredith Mitchell. Neiu pole suhtlemisaldis ja tundub salapärasena. Kate`i sooviks on jõuda vana härrastemaja juurde, kus elab Brüsselis töötav jurist Penthallow perega. Järgmisel hommikul leitakse Andrew Penthallow oma maja juurest tapetuna.. Algavad uurimistoimingud, mida juhatab peainspektor Alan Markby, keda toetavad tema sõbratar Meredith Mitchell ja politseiuurijad. 

Lugu on külakrimkastiilis paljude kohalike tegelastega, andes mõtlemisainet, kes ikkagi kuritöö sooritas. Haarava raamatu iga lehekülg sisaldas olulist infot mõrva uurimise kohta ja parajat põnevust lugedes jätkus. 

Raamatu sisu võib elavalt filmina ette kujutada. Huvitav oleks sama autori teisi teoseidki lugeda. Eesti keeles on neid ilmunud üsna mitmeid. 

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"