Imeline aed. Esimene öökülm

 

Raamat "Imeline aed" (Sarah Addison Allen) ning selle järg "Esimene öökülm" on romantilised ja helged lood, milles põimuvad mõrud minevikuhetked, olevikureaalsus ning ootused tulevikule. Tegelasi seovad salapära ja müstika... 

Claire Waverley elab Bascomis vanaemalt päritud majas, kus ise üles kasvas. Ta on toitlustaja, valmistades roogasid ja hoidiseid soovijatele. Toitudele lisab naine söödavaid erilise toimega taimi oma imelisest aiast. Mõnikord külastab teda ainuke lähikonnas elav sugulane, eakas nõbu Evanelle, kel on kombeks inimestele jagada kingitusi, mida neil varsti tarvis läheb.

Claire`i õde Sidney koos väikese tütre Bayga põgeneb kodust. Tal ei ole mitte kuhugi mujale minna, kui Claire`i juurde...

Waterleysid peetakse kummalisteks, sest neil on erilised anded ja nende aias on vägi...

Teises osas "Esimene öökülm" jätkub tegelaste elu kümne aasta pärast. Käes on sügis ning oodata on esimest öökülma. See on aeg, mil Waterleyde maagiline õunapuu õide puhkeb, aeg, mida alati oodatakse ja tähistatakse. See sügis tundub eelmistest erinevat.... Claire on väsinud ja uppunud töösse. Sidney soovib üle kõige lapseootele jääda, mis aga ei taha õnnestuda. Viieteistaastane Bay on lootusetult võlutud poisist, kelle arvates nad kokku ei kuulu. 

Raamatuid on nauditav lugeda, maagia sobitub hästi nende sisusse ega muuda romaane sugugi muinasjuttudeks. Ka etteaimatav lõpp ei kahanda raamatute lugemisväärtust!

Varem olen lugenud Sarah Addison Alleni "Virsikupuu saladust", mis mulle ka väga meeldis. Kirjutasin raamatust blogis kevadel. 

Kallis postituse lugeja, leia ja naudi sügisest ilu ja rõõmu! Ole terve! 💓

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"