Kõik su täiuslikkused

 

Olen kuulnud palju head Colleen Hooveri raamatutest, mida ise seni lugenud ei ole. Nüüd siis jõudis armsa kaanekujundusega "Kõik su täiuslikkused" ( Pegasus 2019, 278 lk, tõlge Marge Paal) minu raamaturiiulisse.

Quinn, keda ootavad ees uhked pulmad, saab oma kihlatu Ethani ukse taga ebameeldiva üllatuse osaliseks. Samas kohtab ta oma eluarmastust Grahamit.

Raamatus jutustatakse vaheldumisi Quinni ja Grahami täiusliku suhte algusest ja abielu ummikseisust seitse aasta hiljem, kui Quinn tunneb, et nende  abielu on tasapidi hääbunud. Quinni arvates vaatavad nad Grahamiga vastassuundades ega ole ühel lainepikkusel. Ta ei tunne end täiuslikuna, sest pole sünnitanud väikest ilmaimet. Sellest saab Quinni valupunkt ja kinnisidee, mis muudab abielu Grahamiga...

 Quinni sisemonolooge ning mõtisklusi lugedes tundusid need nii tõetruud, et tekkis tunne nagu piiluks tema kõige isiklikumasse ja intiimsemasse ellu... 

Meeldis see, kui lihtsas ja arusaadavas keeles ning empaatiliselt räägib autor läbi Quinni ja Grahami nende hingevalust.

Raamat on tundeline, pisiasjadeni sügav ja eluline. Loo moraaliks on, et probleemid tuleb lahti ja selgeks rääkida, vaikimine ei ole siinkohal alati kuld. Usaldus ja armastus parandavad haavad.

Soovitan lugeda, väga hea armastuse-, tunnete- ja suhtelugu! 

Lugedes leidsin mõtted:

"Meie abielu pole olnud täiuslik. Ükski abielu pole täiuslik. Vahel lõi tema meie suhtele käega. Neid kordi, kus mina käega lõin, oli veel rohkem. Meie pika suhte saladus seisneb selles, et me ei löönud käega kunagi samal ajal." (lk. 184)

 "Kui sa näitad valgust ainult oma puudustele, kahvatuvad kõik su täiuslikkused." (lk. 266)


🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"