Armastuskiri

Saladuste hoidmine on ohtlik mäng... Kui romaanis "Armastuskiri" (Lucinda Riley, Varrak 2019, 480 lk, tõlge Faina Laksberg) legendaarne näitleja James Harrison 95-aastaselt sureb, jääb temast maha saladus, mis võib mõjutada kogu Inglismaa koorekihti. Joanna Haslam on noor ajakirjanik, kes peab kuulsuse matustest artikli kirjutama. Matusetalitusel istub Joanna kõrval vanadaam, kel äkki halb hakkab. Joanna toimetab eaka naise koju. Ühel päeval saab ta ümbriku, milles on vana armastuskiri kellelegi  ja teatri kavaleht. Ümbriku saatjana on märgitud sama vana naine Rose. Kirjast saab alguse segadus. Joanna alustab võitlust tumedate jõududega ja teadmisega: ära usalda ühtegi närukaela! Ta otsustab päevavalgele tuua, mis siis ikkagi tegelikult juhtus 70 aastat tagasi...

Paks ja haarav raamat, täis hämaraid saladusi. Seosed ja suhted tegelaste vahel põimuvad. Vahepeal on olukord täiesti hull, põnevust on omajagu. Loomulikult on kenasti olemas armastuseköidikud tegelaste vahel.

Kujutan romaani sündmusi ette ajaviiteseriaalina: ilusad inimesed, glamuur, saladused, luure, jälitamine, põnevus, püstolilasud, põgenemine tagauksest, lavastatud surm, elu uue nime all teisel pool maakera... Raamatu lugemine sobib igapäevarutiinist eemaldumiseks.

Pippa armastab rutiini, tööpäeva jagu iluund olgu igas päevas!

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"