Barbara Vine" "Korstnapühkija poeg"

 



21/2022
FB Lugemise väljakutse 2022/15 Raamat, mille pealkirjas või kaanel on liblikas
Barbara Vine "Korstnapühkija poeg", Eesti Raamat 2002, tõlkija Tiina Tiiman, 360 lk.

Barbara Vine alias Ruth Rendell suurepärases ja nauditavas headuses! Teadaolevalt on autor Barbara Vine nime all keskendunud tõsisematele ja psühholoogilisematele teemadele. Selle perekonnaromaani keskmes on, kuivõrd peategelasest kirjanik kirjutab oma teostes enda poolt läbielatud minevikust ning kuidas ta seda teeb - nii et raamatud raamatus. Teemadeks on seksuaalsed tabud, moraalireeglitest üleastumine, süütunne, hirm, lepitus.  

Tunnustatud menukirjanik Gerald Candless, olles täies loomeeas, saab äkki südameataki ja sureb. Tema tütred Sarah ja Hope, kes isa jumaldasid, on lohutamatud. Isa mälestuse hoidmiseks otsustab tütardest vanem, Sarah, temast raamatu kirjutada. Ursula, Geraldi abikaasa ja tütarde ema, ei tea oma mehest mitte midagi muud, kui et ta oli hea isa oma lastele. Lähedus nende vahel puudus. Sarah pöördub isa minevikku, otsides sugulasi, kel võib olla mälestusi Geraldist. See on keeruline, sest teatud ajajärgu kohta isa elus andmed lihtsalt puuduvad. Kes tegelikult oli end Geraldiks nimetanud isa?

Loos on kaks tihedalt seotud ja läbipõimnud liini: Ursula mõtted ja mälestused oma õnnetust abielust ja Sarah ning Hope`i isa mineviku avastamise lugu. Mulle meeldivad väga romaani mõttetihedus ja põhjalikud ning analüüsivad arutlusemomendid. Haaravate keerdkäikudega perekonnalugu, soovitan lugeda!

🐾

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas", "Peidetud hõbedane aardelaegas"

Minu lugemise aasta 2023

C. K. McDonnell "Kummalised sõnumid"